Chilis-lávasó 80 g

2.700 Ft

Egy igazi kuriózum hazánkban, amit garantálunk, hogy csak nálunk tudsz megszerezni!

A sót a Hawaii szigeteken, hatalmas medencékben manufakturális módszerekkel párolják a tengervízből, melyet mi a világ egyik legerősebb chilijének a sárga verziójával fűszerezünk, még pedig a sárga Trinidad Moruga Scorpion (Skorpió chili) chilivel! Eszelősen zseniális, a gasztronómiai festői képét tükrözve lehet vele ízesíteni és dekorálni egyaránt. Séfek ajánlásával!

Kiszerelés: 80 g

Erőssége:

fúzió 4

Cikkszám: lávasó01 Kategória: Címke:

Mit is kell tudni róla?

A Hawaii sót a Kauai és Molokai szigeteken található tavakból nyerik ki. Ehhez a Nap párologtató erejét használják ki, amely eredményeképp a természetes sókristályok maradnak vissza. A Hawaii szigetek szigetvilága nagymértékben érintetlen marad a tengeri szennyezéssel és szennyező anyagokkal szemben. Az itteni élet elég lassú és vidékies. Nincs a területnek gyorsan fejlődő ipara, így nem kerülnek vegyi- és mérgező anyagok a tengervízbe. Ezáltal a só friss, szennyezetlen vízből állítható elő, ezért sokkal finomabb, mint az átlagos só.

16 féle természetes ásványi anyagot tartalmaz!

Az emberi szervezetnek néhány kulcsfontosságú ásványi anyagra van szüksége. Két ilyen ásványi anyag a magnézium és a kálium. A kálium a szív, az izmok és az idegek megfelelő működéséhez létfontosságú. Ha sóval készült vagy sós ételeket fogyaszt, a szervezet több káliumhoz és magnéziumhoz jut. A Hawaii fekete só tele van ezekkel az ásványi anyagokkal, míg az átlagos asztali sóban nem találhatóak meg ezek az anyagok. A tengeri só fogyasztása által pedig a szervezetben az elektrolit egyensúly megmarad.

A Hawaii fekete só a kókusz héjából származó aktív faszenet tartalmaz. Azon kívül, hogy különleges ízt kölcsönöz a sónak, még méregtelenít is. Habár a só nem tartalmaz nagy mennyiségű aktív faszenet, mégis a benne található mennyiség hosszú távon jótékony hatással van a szervezetre. A méregtelenítésen kívül ugyanis az aktív faszénről azt mondják, az emésztést is segíti.

A Hawaii fekete só egyik hatalmas előnye az átlagos sóval szemben az, hogy erősebb az íze, ezért nem kell sokat felhasználni belőle az ételek elkészítésénél. Így, mivel kevesebb sót használ, elkerülheti az olyan egészségügyi problémák kialakulását, mint a vízelvonás vagy megemelkedett vérnyomás, amely mind a túlzott mennyiségű só fogyasztása miatt alakul ki.

Kiválóan alkalmazható halhoz, rákhoz, húsok elkészítéséhez vagy zöldségek párolásához, de dekorációnak is megfelel.

Kiszerelés: 80 g

Összetevők: Hawaii fekete lávasó, Trinidad Moruga Scorpion chili

Származási hely: Magyarország

Kistermelői chilis só.

Fénytől védett, száraz helyen tárolandó!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Chilis-lávasó 80 g” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart